Kattryd

Direktlänk till inlägg 25 juli 2016

Svettas du....

Av Camilla - 25 juli 2016 08:59

 

   Jamen så kom då den efterlängtade värmen.....och solen...nu hoppas jag att du njuter utav detta tillstånd och inte klagar på att det är för varmt....för i landet olagom är det antingen.....10 grader eller 35 som sommarvärme....finns aldrig något mittemellan....så svettas du och tänk på de kalla bistra dagarna när det regnar eller snöar på tvären, termometern visar +-0....den värsta temperaturen då kylan går rakt igenom ben och märg....då är jag helt övertygad om att du kan njuta även nu när det är varmt varmt varmt!!!!!    Då jag inte är någon som gärna ligger på stranden så tar jag istället en promenad i skogen, och ja det är varmt men oj vad mycket bär det finns...några som blir lyckliga är ju de små fyrbenta som kan springa runt lite som de vill....särskilt Clara som flyger runt som en gordon blix.....min Selma hon är som en liten skugga, släpper mig inte utan går gärna precis lagom bakom benen på matte... :). Hinken blir full med hallon på ett nafs och blåbärsrisen lyser blått....ja i år kan man nog hamstra en hel del...hur det är med svampen det har jag ingen aning om....jag ser ju aldrig några...hm, brukar dock rida över dem....hoppsan!!!!


  

   Höet är bärgat och vi kan slappna av nu, såg igår när jag var ute och red att det fortfarande finns åkrar där de slagit och ej tagit in....puh de får rappa på för nu ska det komma regn....och ja...det är jalltid en go känsla när det är färdigt och pressen släpper. Det är ändå en anspänning innan....lite oroligt att vädret ska hålla sig, och i år var det lite just så....dagen vi planerat att plasta så skulle det bli regn/åska...det är ju vanskligt då prognosen från början sa att det skulle vara bra väder 5 dagar fram....och då slår man gräset....sen mitt i ändrar sig SMHI...ja regn på ett redan torrt hö är inget man önskar....men det är ju nu konstaterat att arbeta som meteriolog måste vara det mest enklaste jobbet....inga som helst krav på att leverera rätt....blir det fel så....OJ....ja ja ingen som blir ansvarig....det är ju ändå ganska mycket för en bonde om just skörden går fel...kan bli stora ekonomiska förluster och djur som blir utan mat....måste vara enkelt att vara väderspåare...sätt upp fingret och anta något....sen om det blir rätt...äsch...imorgon är en annan dag....ha ha ha!!!   Alla djuren på Kattryd njuter av sommaren precis som matte....det är ju sommarlov och hästarna får ta det lite lugnare, dock inte helt stilla, det funkar ju inte för en miss Muffins, en rastlös liten själ som är som en "pine in the ass" på stackars herr Brun. Så långa skogsturer får det bli....och sommaroutfiten sitter på matte, ja jag rider i shorts och ridstövlar, funkar utmärkt och det blir inte lika svettigt och varmt som ett par ridbyxor som klistrar sig på benen och går knappt få av efteråt....shorts kanske inte är något jag sitter och trimmar i men annars funkar det okej....!!


 


   Har varit ute och fotat en del och i fredags var jag på en fotoshot för en god vän....jag vill ju träna så mycket som möjligt och hela tiden lär jag mig nya saker och får mer erfarenhet...jag är ganska nöjd med bilderna....men inget som inte kan bli bättre, men framförallt att det är så vansinnigt roligt. Det är ju inte det enklaste att fota djur och särskilt inte en sommarkväll när det finns massor av flygfän som både stör mattar och häst....ha ha...vågar inte visa bilden men fick en fantastiskt rolig bild på matte som fick ett flygfä på ögonlocken och skulle blåsa iväg det och ja....den minen fick oss att skratta gott, så det är fantastiskt roligt att fånga ögonblick...så om du vill bli förevigad så hör bara av dig....kanske har du en hund, en husse ,ett litet barn, en häst....eller bara dig själv...bara hör av dig så kommer jag och tränar lite till....   


                 


Nej nu ropar solen på mig....dags att gå ut...en promenad till vår gårdsbutik för att inhandla diverse närproducerade varor....så lyxigt att ha det nära, ha en underbar dag och vecka....tjingeling   

  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Malin

25 juli 2016 15:08

Tack för en under rolig foto kväll med massa underbara bilder tagna o skratt, trotts en heldel jobbiga flygfän o brännnässlor. Man vet aldrig kanske visas bilden någon gång men en sak i säker blås aldrig bort en flyga som sitter på ögonlocken när en fotograf finns i närheten…😊

 
Ingen bild

Milla

25 juli 2016 22:30

Ha ha...Malin du bjöd på den fantastiska bilden...helt underbar...skrattar än ;)) bilder är leveransklara...kom på kaffe nån dag...PS glöm inte skrammelburken ;)
Kraam

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 23 maj 2017 07:46

    Men godmorgon vänner, må solen lysa vackert på er, har du haft en fin morgon. Själv sitter jag på altanen i morgonsolen med en kopp kaffe bredvid, fåglarna kvittrar och lugnet på Kattryd är slående. Jag älskar mitt Kattryd på våren när solen värm...

Av Camilla - 10 mars 2017 07:08

       Goooodmorgon du sköna fredag, ja å du me, tänk att veckans femte dag är den som iallafall jag längtar mest till och tycker är den skönaste dagen på heela veckan....tycker inte du? Fler fredagar för folket, fräcka fredag....ja äntligen är du...

Av Camilla - 20 januari 2017 17:38

     Solen skiner, fåglarna kvittrar, backen är mjuk och det är 9 grader varmt...vad säger man...är det vååååår, men det är ju bara januari....ja lite up and down måste man säga....ena dagen snöstorm andra vår...hänger ni me...inte jag, känns ju...

Av Camilla - 9 januari 2017 08:01

    Äntligen är det lite vinter, vitt ute och frostigt i träden, det gillar jag. Hästarna blir pigga och glada, ja kanske lite för glada...he he, utmaningen för mig är ett stort snötäckt gräsgärde, att få lägga en snögalopp har jag längtat efter l...

Av Camilla - 9 januari 2017 07:39

    Äntligen är det lite vinter, vitt ute och frostigt i träden, det gillar jag. Hästarna blir pigga och glada, ja kanske lite för glada...he he, utmaningen för mig är ett stort snötäckt gräsgärde, att få lägga en snögalopp har jag längtat efter l...

Presentation


Mitt allt...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kattryd med Blogkeen
Följ Kattryd med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se