Kattryd

Direktlänk till inlägg 27 december 2014

Hoppelihoppsan....

Av Camilla - 27 december 2014 08:04

  Mmmm, skuttade lätt upp ur sängen i morse och såg att det äntligen kommit lite härligt fluffigt vitt och lagt sig som ett lager med bomull på den frusna marken. Det var härligt att få pulsa ner mot stallet i tidiga ottan där hästarna tålmodigt stod och väntade på sin frukost. Tyst och stilla ute och när jag öppnar stalldörren hörs ett dovt....hö hö hö....mmmm det ljudet är en förmån att få höra....varje dag....lycka för en matte....  

       

  Julen är över för denna gången och den försvann lika fort som den kom, men jag har upplevt en lugn och mycket skön jul tillsammans med mina nära och kära. Till julen hör ju god mat, och en klapp eller två och lååånga promenader, jag har både ätit gott, fått "två" paket och gått promenader...ha ha...julaftons morgon startade med en grötfrukost inne hos oss för stallgänget med julklappsöppning, i år blev det lätt för stallmatte att köpa julklapp och alla hästarna fick var sin mässingskylt att ha ovanför sin tränshängare.

    

 Som tradition efter intagen frukost går vi alla ner till stallet och gör jul för hästarna, lite äpplen och morötter ska de ha på självaste julafton. Jag, Minna och Kikki sadlade på våra fålar och tog en julpromenad till häst i en något kylig och rå morgontimma. Hela stallet mockades efter det och sen dags för den härliga jullunchen och alla släktingar dundrade in i vårt lilla hus. Sill, lax, ägg, jansson, revben.....ja allt fanns på bordet och det smakade ljuvligt gott som vanligt när mor och svärmor gjort stora delar utav julbordet. Efter maten sprider sig lugnet och alla i soffan slänger sig, för att få en liten titt på Kalle Anka, ja till och med jag såg en liten snutt efter att ha tagit in hästarna som otåligt ville gå in för det flög massa vitt i luften och de tyckte att nu går vi gärna in och äter vår jullunch vi också....ja de är underbara med inbyggda klockor de små liven.


    Juldagsmorgon, luften va isande kall och jag styrde kosan mot Varnum. På gårdsplanen möttes jag av Sixten, en härlig liten lurvig krabat med mycket spring i benen. Clara som fått åka med tyckte väl att ja ja du lille ta det lite lugnt va...ha ha. En låååång promenad tillsammans med Johanna och Sixten efter en kaffestund gjorde att det bet i näsan och båda hundarna var något trötta i benen...näe kanske inte Clara för hon kunde nog tänkt sig gått lite till...he he outtröttlig liten hund...men hon sov gott på fällen hem i bilen!!


       

  Under julhelgen låter jag alltid hästarna få lite vila och ro, men igår kunde jag inte hålla mig riktigt utan efter en förmiddag till sängs så gjorde jag lillfisen Muffins vacker...förlåt vackrare och lät husse ta några foton på oss två, hm, jag trodde väl i mitt stilla sinne det skulle bli några fina foton då vädret var strålande vackert och ljuset var perfekt, men den lilla damen hon tyckte något helt annat och när vi kom upp på gärdet så var det som jävulen flög i henne och det skulle bockas, stå på bakbenen och fjantas runt som en torped....ja det är ju lätt att fota då, så det blev till att ta ner henne till paddocken och trimma en stund istället....i finkläder ha ha ha..men det gick det me...!!

       


   Idag är en annan dag....och snön ligger vit på fälten, lockande att sadla på hästarna och ut och galoppera i det fluggiga vita...och ladda för en kväll hos grannen med god mat och dryck....önskar er alla en härlig fortsättning...nu går vi mot ett nytt år....tjingeling!!!!


 
ANNONS
 
Ingen bild

Sven

28 december 2014 08:17

God fortsätting!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 23 maj 2017 07:46

    Men godmorgon vänner, må solen lysa vackert på er, har du haft en fin morgon. Själv sitter jag på altanen i morgonsolen med en kopp kaffe bredvid, fåglarna kvittrar och lugnet på Kattryd är slående. Jag älskar mitt Kattryd på våren när solen värm...

Av Camilla - 10 mars 2017 07:08

       Goooodmorgon du sköna fredag, ja å du me, tänk att veckans femte dag är den som iallafall jag längtar mest till och tycker är den skönaste dagen på heela veckan....tycker inte du? Fler fredagar för folket, fräcka fredag....ja äntligen är du...

Av Camilla - 20 januari 2017 17:38

     Solen skiner, fåglarna kvittrar, backen är mjuk och det är 9 grader varmt...vad säger man...är det vååååår, men det är ju bara januari....ja lite up and down måste man säga....ena dagen snöstorm andra vår...hänger ni me...inte jag, känns ju...

Av Camilla - 9 januari 2017 08:01

    Äntligen är det lite vinter, vitt ute och frostigt i träden, det gillar jag. Hästarna blir pigga och glada, ja kanske lite för glada...he he, utmaningen för mig är ett stort snötäckt gräsgärde, att få lägga en snögalopp har jag längtat efter l...

Av Camilla - 9 januari 2017 07:39

    Äntligen är det lite vinter, vitt ute och frostigt i träden, det gillar jag. Hästarna blir pigga och glada, ja kanske lite för glada...he he, utmaningen för mig är ett stort snötäckt gräsgärde, att få lägga en snögalopp har jag längtat efter l...

Presentation


Mitt allt...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kattryd med Blogkeen
Följ Kattryd med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se