Kattryd

Direktlänk till inlägg 7 december 2014

Flingor i håret och vitt på backen

Av Camilla - 7 december 2014 08:01


   Mmmm....sitter och mumsar på mina nybakta "katter", ute är det mörkt och regnet piskar på rutan. Andra ljuset är tänt och lugnet sprider sig i huset, inga vovvar, husse sover och ute i stallet mumsar hästarna hö.

 

I fredags så kom det äntligen lite vitt och det pirrade till i mig, jag älskar när det snöar och det blir vitt på backen. Det kan tyckas knäppt men jag tog ut vackra miss Brun till paddocken, tog på mig mössan och mitt i alla flingor som föll så stod jag bara och njöt av stunden då min vackra lilla springare sprang runt runt runt mig i cirklar och jag såg även på henne hur hon gillade det vi gjorde....det var vackert och hon fick vita flingor i håret....  


 

   Efter en skön stund ute i det kalla blir kinderna alldeles rosiga och kalla, så då är det ändå skönt att komma in i värmen, dock fylls man med energi efter en sån härlig stund tillsammans med de man älskar allra mest och vad passar inte då...jo...lussebak, stereon på hög volym med jultoner...eller ja närmare bestämt julrock...så bakade vi loss...jag och vovvarna dansade, knådade och hystade in "katterna" i ugnen och vips hade vi några goa gula lussekatter att mumsa på en helt vanlig fredagkväll....!!

 

   

    Helgen har bara fortsatt att fyllas på med energi och igår lördag var en händelserik och fantastiskt rolig dag. Morgonen startades med att vi fick fint besök av AT och hennes lilla Ganyia. För dagen hade de lånat ett vrålåk och gled snabbt in på gårdsplanen och ut ur den enorma trailern kom lilla G som förväntansfullt och nyfiket tittade sig omkring. Väl påklädda red jag på Muffins, Minna på Helge och Team AT ut i Bredaredskogarna, i luften flög regnet lite lätt och det blev som lite skön peeling i ansiktet. Skrattet låg hela tiden i luften och hästarna var nöjda med att få gå på lååångpromenad, i skogen vid sjön pausade vi lite för några bilder och där låg det också ett stackars litet rådjur som något djur tuggat på...hm kanske var det lodjuret som varit i farten....mmm vi kände väl att det kunde vara i närheten...ökade farten något och morsade på några glada människor längs vägen. 

 

  När vi vände hemåt fick vi ett spännande möte med en stor brun älgko...hon stod vid sidan av vägen vi kom på och på ett nyfiket sätt vägrade hon att flytta på sig, och min lilla Muffins som har sån älgskräck upptäckte såklart detta. Vi var så nära så vi avvaktade att gå förbi den, och när vi närmade oss lite så började hon stampa med bakfötterna och det är ju ett tecken man ska ta på allvar, då är hon inte så glad och vi stannade upp, ropade, schasade....meeeen inget hände, hon bara stod där och iakttog oss, tyckte nog att herr Brun var en ståtlig herre för det var verkligen honom hon spanade in, öronen spelade fram och tillbaka då vi pratade, verkligen orädd och vägrade flytta på sig, vi tog oss lugnt och försiktigt förbi och med några snabba hjärtslag senare var vi förbi....puh sa vi i kör och väl hemma så blev det en välförtjänt gofika..på lussekatter  

 

 

 Efter fikat var det bara att svida om, mot Göteborg och en stund med teater med nära och kära. En födelsedagspresent som verkligen var uppskattad och skönt att få njuta utav härlig teater.

Kvällen var dimmig och fortsatte mot Borås igen och vänner som väntade på Oliven där vi mötte upp för god mat och dryck, delar av planen för 2015 års gp sattes kring bordet och stämningen var på topp. Depån är fylld och nu är det redan söndag, imorgon väntar en ny härlig vecka med nya utmaningar, önskar dig en härligt skön söndag och glöm nu inte ta på dig....mössan...ha ha

 

 

                                       ....tjingeling!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hanna

8 december 2014 06:45

Goda "katterna" ser ut!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 23 maj 2017 07:46

    Men godmorgon vänner, må solen lysa vackert på er, har du haft en fin morgon. Själv sitter jag på altanen i morgonsolen med en kopp kaffe bredvid, fåglarna kvittrar och lugnet på Kattryd är slående. Jag älskar mitt Kattryd på våren när solen värm...

Av Camilla - 10 mars 2017 07:08

       Goooodmorgon du sköna fredag, ja å du me, tänk att veckans femte dag är den som iallafall jag längtar mest till och tycker är den skönaste dagen på heela veckan....tycker inte du? Fler fredagar för folket, fräcka fredag....ja äntligen är du...

Av Camilla - 20 januari 2017 17:38

     Solen skiner, fåglarna kvittrar, backen är mjuk och det är 9 grader varmt...vad säger man...är det vååååår, men det är ju bara januari....ja lite up and down måste man säga....ena dagen snöstorm andra vår...hänger ni me...inte jag, känns ju...

Av Camilla - 9 januari 2017 08:01

    Äntligen är det lite vinter, vitt ute och frostigt i träden, det gillar jag. Hästarna blir pigga och glada, ja kanske lite för glada...he he, utmaningen för mig är ett stort snötäckt gräsgärde, att få lägga en snögalopp har jag längtat efter l...

Av Camilla - 9 januari 2017 07:39

    Äntligen är det lite vinter, vitt ute och frostigt i träden, det gillar jag. Hästarna blir pigga och glada, ja kanske lite för glada...he he, utmaningen för mig är ett stort snötäckt gräsgärde, att få lägga en snögalopp har jag längtat efter l...

Presentation


Mitt allt...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kattryd med Blogkeen
Följ Kattryd med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se