Kattryd

Direktlänk till inlägg 10 december 2013

Sömnlös i Kattryd...

Av Camilla - 10 december 2013 04:59

 

 God morgon....efter en något sömnlös natt vaknade jag av ett brak och det svischade förbi något i rummet som jag inte kan beskriva vad det var, Selma hon blev så rädd så hon kröp upp jämte mig och skakade så att hela sängen vibrerade, ja sen var det ju kört att somna om. Så nu sitter jag med en stor kopp kaffe och försöker att förstå... förstå varför människor måste vara elaka för att tala om något för andra människor över ett missnöje. Om jag själv är missnöjd över något eller vill tala om något så gör jag det till vederbörande direkt. Jag tar det öga mot öga, det blir sällan några missförstånd då. 


     

 Att vara stallägare och ha gäster i stallet det prövar dig som människa och jag slutar aldrig förvånas över hur stort tålamod både jag och husse verkligen har, men ibland så går det lite över gränsen hur mycket man ska tåla. Vi har genom åren haft fantastiska människor och kanske något mindre fantastiska, men så är det ju i hela livet att ibland stämmer det och ibland så stämmer det inte alls. Alla väljer ju själva och ingen tvingas till något, det är ett eget val man gör när man kommer till Kattryd och vill ha sin häst här. Vi har alltid haft mottot att sätta hästen i första hand och har det fortfarande, vi vänder kappan ut och in för att hästarna verkligen ska ha det bra, hästarna får varje dag, vardag som helg mat på bestämda tider, de går ut varje dag i stora hagar minst åtta timmar, de vårdas med omsorg, de kollas över både vid utsläpp och insläpp, de står i stora fina boxar och i ett stall som har nästan samma temp inne som ute, hästarna har luckor där de kan titta ut och stallet blir på så sätt luftigt och luktar alltid fräscht. 


 

 Vad gör vi då för fel....jo vi tar in hästarna några timmar tidigare en dag då det blåste och snöade istappar på tvären, det gick inte ens lägga höet ute för det blåste bort och vi tänkte det skulle vara skönare för hästarna att få äta inne i torr och lugn stallmiljö, men får sen läsa på fb hur synd det är om hästarna som får stå inne för att det är ett lätt snöfall ute. Klart man blir både ledsen och arg för att få ett spydigt meddelande på det viset. Så summa sumarum så kan jag väl bara konstatera att vara männsika är då inte helt enkelt och definitivt inte vara stallägare.


Men till alla fantastiska människor säger jag tack för att ni finns....idag är en ny dag med nya möjligheter,

så jag önskar dig en....UNDERBAR DAG   

 
ANNONS
 
Ingen bild

Mari

10 december 2013 09:19

Camilla ni är bäst. Jag har sagt det förut men jag säger det igen. Lycko alla hästar som får bo på Kattryd. Kram Mari

 
Ingen bild

Milo

10 december 2013 09:26

Vet att man tar åt sig av sådana här kommentarer, men man måste bara glömma och veta att det kommer från mindre vetande personer. Tror inte att hästarna kan få det bättre än hos er, jag hade blivit stormförtjust över att någon tänkt som du där jag haft mina hästar. Många bryr sig inte eller så beror det på lathet, vem vet, men hade låtit hästarna stå ute i detta väder.
Man kan bara gå till sig själv, inte vill vi stå ute i regn o blåst, nää vi håller oss inne i värmen. Hästar, hundar o övriga djur, försöker undvika vädret, titta ex på katten som vägrar gå ut i regnet, ligger hellre på soffan i värmen o spinner. Hästarna har ju ingen möjlighet o välja själva, och då är det skönt när någon proffsig människa tänker för dem. Du gör ett kanonjobb, så fortsätt ta in hästarna vid dåligt väder. Kram

 
Ingen bild

Maria

10 december 2013 12:27

Camilla, du om någon ser väl till att hästarna har det allra bästa och är det någon som tycker något annat så är den inte värd att stå i ditt fina välskötta stall. Stor kram till både dig och Magnus!

Ha det bäst
Maria

 
Ingen bild

Fia

10 december 2013 12:35

Jaha, hur man vrider o vänder sig, så har man rumpan bak!!! för du vet att det finns hästmänniskor o så finns det dom som har häst. Kramis ses snart!!!

 
Ingen bild

Trine

11 december 2013 08:21

Men vad är det för fel på folk egentligen, ni om några vet väl hur hästar ska skötas och gör det jävligt bra. Stå på er! Kram

 
Ingen bild

Milla

13 januari 2014 08:50

Tack alla för era kommentarer, jag uppskattar det verkligen. Återigen så vet jag att vi gör rätt och kommer fortsätta precis på samma sätt. Våra hästar och andras hästar hos oss har det oförskämt bra...precis som de ska ha. Stora kramar till er alla!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 23 maj 2017 07:46

    Men godmorgon vänner, må solen lysa vackert på er, har du haft en fin morgon. Själv sitter jag på altanen i morgonsolen med en kopp kaffe bredvid, fåglarna kvittrar och lugnet på Kattryd är slående. Jag älskar mitt Kattryd på våren när solen värm...

Av Camilla - 10 mars 2017 07:08

       Goooodmorgon du sköna fredag, ja å du me, tänk att veckans femte dag är den som iallafall jag längtar mest till och tycker är den skönaste dagen på heela veckan....tycker inte du? Fler fredagar för folket, fräcka fredag....ja äntligen är du...

Av Camilla - 20 januari 2017 17:38

     Solen skiner, fåglarna kvittrar, backen är mjuk och det är 9 grader varmt...vad säger man...är det vååååår, men det är ju bara januari....ja lite up and down måste man säga....ena dagen snöstorm andra vår...hänger ni me...inte jag, känns ju...

Av Camilla - 9 januari 2017 08:01

    Äntligen är det lite vinter, vitt ute och frostigt i träden, det gillar jag. Hästarna blir pigga och glada, ja kanske lite för glada...he he, utmaningen för mig är ett stort snötäckt gräsgärde, att få lägga en snögalopp har jag längtat efter l...

Av Camilla - 9 januari 2017 07:39

    Äntligen är det lite vinter, vitt ute och frostigt i träden, det gillar jag. Hästarna blir pigga och glada, ja kanske lite för glada...he he, utmaningen för mig är ett stort snötäckt gräsgärde, att få lägga en snögalopp har jag längtat efter l...

Presentation


Mitt allt...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kattryd med Blogkeen
Följ Kattryd med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se