Kattryd

Direktlänk till inlägg 27 december 2011

Fortsättning...

Av Camilla - 27 december 2011 10:55

   


Tomten har gått hem och julen är över...ja iallafall för den här gången. Snön har lyst med sin frånvaro och som så många gånger förr om åren fick vi en grön jul med sol! Ja de två sista åren har vi varit bortskämda med en fin vit jul och många grader kallt, vilket har varit mycket vackert och klart man önskar att det hade varit så i år också men nu blev det inte så och vi tog på oss tomteluvan på julaftonen och red en liten tomterunda, jag med lilla Muffins, Helena med Mullehästen (som var fin i sina renhorn) och så lilla Lydia på vår nya maskot i stallet Felix. Ja det började fint med att Muffins blev skogstokig då grannens höns var ute och flaxade i sin utegård och hon gjorde en fin yahooo så matte hade svårt att sitta kvar, samtidigt så satte hon ner huvet mellan benen och bockade lite till...hm lite tur att matte har balans för när en ung häst som knappt själv kan stå på benen vid såna här tillfällen då blir det lite vingligt...hihi   men matte satt kvar och en som var snabb på att hänga på att bocka var ju lilla maskoten såklart....allt för att få ha lite skoj!!
  Det har varit en lugn och skön jul här på Kattryd som startade med julmorgon med stallgänget, gröt och skinkmacka bjöds det på och lite morgonsnack...sen släppte vi alla ut hästarna tillsammans och några gick på julpromenad med pållarna. Sen kom hela tjocka släckten och vi åt en låååång lunch med allt som hör ett julabord till, så efter det var vi alla som små gödgrisar..hihi. Gott som vanligt var det och jag älskar när vi alla är samlade och äter låångsamt och mycket. Tradition här på Kattryd är att alla tar med sig något till julbordet och i år hade syster yster med sig något nytt och exotiskt som smakade mycket gott, baconlindade dadlar...smaskens sa grisen och alla gick åt    . Efter detta blir det matkoma en stund och alla slängde sig i soffan för att se det älskade spektaklet på tv:n....KALLE ANKA och hans vänner...en given stund framför tv.n på julaftonen. Hästarna fick sitt julabord de också såklart och efter kalle så fick de gå in och smaska på både hö, havre och massa äpplen. Nöjda och glada så satt vi oss alla vid långbordet där alla klapparna dukats upp och spelet kunde börja....en väldigt rolig stund och såklart spännande vem som fick vad...den klappen som åkte mest omkring var den fina vattenkokaren...poppis bland många och landade till slut hos svärfar...alla fick iallafall fina klappar och nu har vi satt ribban till nästa år...nytt tema blir....något hemmagjort...hihi!!!!


 


   

Nu är det ju mellandagar och vi är lite lediga på Kattryd...hästarna har också lite ledigt och vi rider när vi känner för det...Muffins hon är glad i att bli riden och grejad med så nu ska jag ut i det fina vädret och busa med henne en stund....ha det gott alla och tjingeling!!! 
ANNONS
 
Ingen bild

Carin

27 december 2011 11:25

God fortsättnig! Njuuut av era lediga dagar!

Kraaam Carin

 
Ingen bild

Suss

27 december 2011 12:48

Njut av ledigheten och ha en gooood fortsättning!

Kramiz Suss

 
Ingen bild

Lisen

27 december 2011 17:10

Tycker ni hade en väldigt fin tomte ;)

God fortsättning!!

Kram

 
Ingen bild

Mia

27 december 2011 23:50

Gillar din lilla bruna häst, jättefin och hon ser
verkligen alert ut.

 
Catrin

Catrin

13 januari 2012 23:42

Ja, verkligen fina hästar!

http://www.bytatak.net

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 23 maj 2017 07:46

    Men godmorgon vänner, må solen lysa vackert på er, har du haft en fin morgon. Själv sitter jag på altanen i morgonsolen med en kopp kaffe bredvid, fåglarna kvittrar och lugnet på Kattryd är slående. Jag älskar mitt Kattryd på våren när solen värm...

Av Camilla - 10 mars 2017 07:08

       Goooodmorgon du sköna fredag, ja å du me, tänk att veckans femte dag är den som iallafall jag längtar mest till och tycker är den skönaste dagen på heela veckan....tycker inte du? Fler fredagar för folket, fräcka fredag....ja äntligen är du...

Av Camilla - 20 januari 2017 17:38

     Solen skiner, fåglarna kvittrar, backen är mjuk och det är 9 grader varmt...vad säger man...är det vååååår, men det är ju bara januari....ja lite up and down måste man säga....ena dagen snöstorm andra vår...hänger ni me...inte jag, känns ju...

Av Camilla - 9 januari 2017 08:01

    Äntligen är det lite vinter, vitt ute och frostigt i träden, det gillar jag. Hästarna blir pigga och glada, ja kanske lite för glada...he he, utmaningen för mig är ett stort snötäckt gräsgärde, att få lägga en snögalopp har jag längtat efter l...

Av Camilla - 9 januari 2017 07:39

    Äntligen är det lite vinter, vitt ute och frostigt i träden, det gillar jag. Hästarna blir pigga och glada, ja kanske lite för glada...he he, utmaningen för mig är ett stort snötäckt gräsgärde, att få lägga en snögalopp har jag längtat efter l...

Presentation


Mitt allt...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kattryd med Blogkeen
Följ Kattryd med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se