Kattryd

Direktlänk till inlägg 16 februari 2010

Fettisdag eller Bullamåndag

Av Camilla - 16 februari 2010 18:48

  

Semlor är gott och det äter vi i massor denna dag...jag har ätit en, men en del äter två, tre eller kanske en helt tåååårta! Det är iallfall mumma att göra det en gång om året. Vi tjuvstartade ju lite redan i söndags då vi åt semmeltårta, vilken jag tycker är godare än de enkla...och min svärmor hon är ju världens bästa på att göra denna tårta också...jättegooood!!!

Fettisdagen är ju i kristendomen den sista dagen i fastlagsveckan och fastan börjar nästa dag, på askondagen. Fastlagsveckan är den period då man äter upp sig inför de sju veckornas fasta före påsk. Det påstås att namnet fettisdag användes i Sverige redan 1594. Fettisdagen är ju på en tisdag men i Skåne och Danmark är det på måndagen som man äter de fyllda bullarna, därav den skånska benämningen bullamåndag. Tycker jag låter bättre så härdanefter ska vi kalla de "bullamånda'...haha. Hoppas att ni också har ätit goda bullar idag....tjingeling!!!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Jessica

16 februari 2010 20:10

jumla bakverk.......... blogga upp kollaget puss och kram

 
Jessica Persika

Jessica Persika

16 februari 2010 20:14

Tjooohoo nu är det snart Söndag o då ska jag rida =)

http://tonicjessica.blogg.se

 
Jessica

Jessica

17 februari 2010 19:57

efterlyser ditt kollage =)

http://tonicjessica.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 23 maj 2017 07:46

    Men godmorgon vänner, må solen lysa vackert på er, har du haft en fin morgon. Själv sitter jag på altanen i morgonsolen med en kopp kaffe bredvid, fåglarna kvittrar och lugnet på Kattryd är slående. Jag älskar mitt Kattryd på våren när solen värm...

Av Camilla - 10 mars 2017 07:08

       Goooodmorgon du sköna fredag, ja å du me, tänk att veckans femte dag är den som iallafall jag längtar mest till och tycker är den skönaste dagen på heela veckan....tycker inte du? Fler fredagar för folket, fräcka fredag....ja äntligen är du...

Av Camilla - 20 januari 2017 17:38

     Solen skiner, fåglarna kvittrar, backen är mjuk och det är 9 grader varmt...vad säger man...är det vååååår, men det är ju bara januari....ja lite up and down måste man säga....ena dagen snöstorm andra vår...hänger ni me...inte jag, känns ju...

Av Camilla - 9 januari 2017 08:01

    Äntligen är det lite vinter, vitt ute och frostigt i träden, det gillar jag. Hästarna blir pigga och glada, ja kanske lite för glada...he he, utmaningen för mig är ett stort snötäckt gräsgärde, att få lägga en snögalopp har jag längtat efter l...

Av Camilla - 9 januari 2017 07:39

    Äntligen är det lite vinter, vitt ute och frostigt i träden, det gillar jag. Hästarna blir pigga och glada, ja kanske lite för glada...he he, utmaningen för mig är ett stort snötäckt gräsgärde, att få lägga en snögalopp har jag längtat efter l...

Presentation


Mitt allt...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kattryd med Blogkeen
Följ Kattryd med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se