Kattryd

Alla inlägg under oktober 2009

Av Camilla - 2 oktober 2009 08:41

Verkar detta bekant?  Flört

Jag blev nyligen diagnostiserad med ÅNK (Åldersbetingad Nedsättning av Korttidsminnet).

 

Så här visade sig symptomen:

 Jag bestämde mig för att tvätta bilen. När jag är på väg ut till garaget upptäcker jag posten i hallen. Bäst att kolla posten innan jag tvättar bilen, säger jag till mig själv. Jag lägger bilnycklarna på bordet, kastar reklamen i pappersinsamlingen och märker att den behöver tömmas.

 

 Därför lägger jag räkningarna och ett brev med en svarsblankett på bordet och bestämmer mig för att tömma pappersinsamlingen först. Eftersom jag trots allt går förbi en brevlåda när jag ska till återvinningsstationen kan jag lika gärna posta svarsblanketten. Men då behöver jag en penna. Mina pennor ligger på skrivbordet i arbetsrummet, så jag går in dit och hittar en flaska juice som jag börjat dricka ifrån. Jag ska börja leta efter pennan, men först måste jag flytta juicen så jag inte råkar spilla på skrivbordet. Juicen håller på att bli varm och bör sättas in i kylen.Blommorna behöver vatten, så jag ställer ifrån mig juicen på bordet. Då ser jag mina glasögon som jag letat efter hela förmiddagen. Det är bäst att jag lägger dem på mitt skrivbord, men först ska jag vattna blommorna. Jag lägger glasögonen på köksbänken och fyller vattenkannan med vatten.På väg till köket med juicen får jag syn på en blomvas som står på bänken. 


Då får jag plötsligt syn på fjärrkontrollen till TV:n. Någon har lagt den på köksbordet. Ikväll när vi ska se på TV kommer vi att få leta efter kontrollen, men ingen kommer att tänka på att den ligger på köksbordet.  Jag bör lägga den där den ska vara, men först ska jag vattna blommorna. Jag häller lite vatten i vasen, men det mesta hamnar på golvet. Jag lägger tillbaka kontrollen på bordet och går för att leta en trasa. Så går jag ut i hallen igen för att försöka komma på vad jag hade tänkt göra.

Vid dagens slut är bilen fortfarande smutsig, svarsblanketten har inte blivit postad, det står en flaska med varm juice på bänken, blommorna är vissna, jag kan inte hitta någon penna, jag kan inte hitta fjärkontrollen till TV:n, jag kan inte hitta mina glasögon och jag har ingen aning om var jag lagt bilnycklarna. Jag försöker komma på varför det inte blev något gjort idag. Det är förbluffande för jag vet att jag har varit upptagen hela dagen och jag är helt FÄRDIG. Jag förstår att detta är ett allvarligt problem och jag  ska söka hjälp för det, men först ska jag kolla min mail....tjingeling!

Av Camilla - 1 oktober 2009 07:00

  

Lilla Selma går med tratt på huvet och är inte så nöjd me tillvaron just nu, lillasyster yster trodde hon va en alien när vi kom hem från farbro veterinär och skällde järnet så att Selma till slut blev trött och sa ifrån....hallååå du korkade lilla råtta...de e ju JAG...haha. Ja djur är så roliga ibland och man får sig många skratt. Me tratt och sko på tassen går de inte så bra att jaga möss, så igår blev de en lycklig vovve då tratten fick åka av en stund och vi gick på promenad utan tratt och endast lite bandage på tassen, då gick det ju att gräva efter sork på åkern igen. Det följde med ett världens "russelryck" och två små jackisar sprang så de blev helt matta och flåsandes, till och med vår lilla katt Skrållan tittade fram ur häcken och undrade vad som försigick...hihi.!

     

De e mysigt att vara kisse på Kattryd, särskilt när det är strålande väder och man bara kan lata sig i solen och titta på ett och annat "russelbus"......


  

Dagarna blir kortare och kortare och det börjar mörkna alldeles för tidigt. Samtidigt är det ganska mysigt för nu är det ljusens tid, att tända ljus i vårt lilla hus och en liten brasa i öppna spisen, de e ju härligt mysigt de. Hästarna e på topp och den kalla luften gör att de blir pigga, nu har de lämnat sommarhagarna och går numer i vinterhagar och det gör att de inte har så mycket att äta och då måste de ju hitta på annat bus och leka lite mer med varann. Och de e ju så kul att se när flera hästar leker och man ser också deras rangordning ganska tydligt -  du får leka med den och du får leka med den andra...haha!

  

Stallet är fyllt efter sommaren och snart kommer också lille Egon till Kattryd. Han ska få gå på bete så länge som möjligt och samtidigt knipsas (stackarn). Det har ju varit en fantastiskt fin sensommar och hästarna kan ju fortfarande gå ute. Vi ser fram emot att ha denna lilla fina häst hos oss igen och undra om han kommer känna igen sig....! Nä nu måste jag ila till jobbelijobbet...tjingeling!


Presentation


Mitt allt...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards