Kattryd

Alla inlägg under februari 2009

Av Camilla - 14 februari 2009 17:58

En mysigare dag va längesen jag hade. Vaknade imorse utav en liten go röst, "Milla" ä du vaken....Sebastian lät klarvvaken....mmm kollade på klockan...06.30...nä ja är inte vaken, det är fortfarande natten sa jag och så somnade vi igen. Klockan 7 kunde han inte hålla sig längre och började busa me Clara i sängen och jag fick ge mig och gå upp. Vi möttes av Magnus som varit ute och fodrat hästarna...(han ä bäst) i hallen och så gjorde vi i ordning världens frukost. Kaffe, flingor, macka, juice....ja han skulle ha fram de mesta. Färdigätna så gick vi ut och släppte ut kusarna som faktiskt stod och sov när vi kom ut till stallet, de hade sovmorgon, tyckte de va skönt en lördamorgon. Det sprack upp ganska tidigt och solen strålade från en klarblå himmel. Hästarna som inte är klippta fick gå utan täcke och de va ju sååå sköönt...rulla, rulla och pälsen blir sååå fin.

Så har dagen varit i stort hela denna alla hjärtans dag, bara rått om alla mina hjärtan. Och nu ska jag fortsätta me de hela kvällen också....för nu vankas det hjärtemat....tjingeling!

/Milla

Av Camilla - 13 februari 2009 17:31

Ja så va denna arbetsveckan till ända och vart tog den vägen då...ja inte vet ja iallafall. Idag har det varit en helt vanlig fredag men med ett helt fantastiskt vinterväder. Hästarna fick idag en vilodag och jag tog en jättelång promenad med hundarna i det goa vädret. Solen värmer verkligen nu och det va nästan så det brände på kinderna. Clara var överlycklig och sprang som en tok hela promenaden medans Selma valde att gå hem tidigare och jaga musen som hon fått för sig flyttat in under spånbingen. Där stod hon och hysteriskt skällde på den stackarn, precis som om den skulle komma fram när hon låter såå...haha.

Att det är vinter här på Kattryd det råder ingen tvekan om, och alla djuren njuter av detta härliga vinterväder, hästarna är busiga, igår hittade jag Hero i fel hage, han hade gått in till grannarna, vill inte gå själv tyckte han så han hoppade in till Eira och Rasmus istället....haha. De gick ju bra de me, en ny kompis tyckte E och R va jättespännande. Jag fattade ingenting för det fanns inga synliga skador på staket, så han måste ha hoppat...vilken hoppare. Idag hände samma sak, han hoppade in till sina "nya" kompisar och hade jättekul...tyckte han. Jag tror han saknar sin riktiga kompis som är på träningsläger och har varit nu några veckor, men nu är det inte så många dagar kvar till lillekillen kommer hem....vi saknar dig såååå!!!!

Idag är egentligen inte en vanlig fredag, det är mysfreda' och mina små gullungar är här och nu ska vi mysa hela kvällen me tacos och popcorn. Det är nåt jag längtat efter hela veckan, och när man längtar efter nåt så går tiden inte lika fort...konstigt men så är det. Nu ska vi laga....maaat...tjingeling!!!!

/Milla

Av Camilla - 9 februari 2009 18:24

Så va det måndag igen, det är inte annat än måndag och fredag veckorna går ofantligt fort, helgen likaså. Det var en rolig helg och en ännu roligare måndag har det varit. Jag har ridit i min nya sadel och jag säger bara "WOW", hur skön va inte den då....hua och så snygg dessutom! Jag är förälskad kan jag lugnt säga. Helge kändes fin att rida idag trots att det hände nåt på tävlingen igår. Pigg som vanligt och jättefin, det var nog för att han hade den nya fina sadeln på sig....haha!

Här i Kattryd är det full vinter och det är nu jättefint att rida både på vägar och ängar. Att galoppera på ängarna det tycker ju hästarna om, så nu får vi passa på när det är såååå underbart vintrigt ute =).


Selma och Clara har varit på ett bushumör som heter duga idag, bitit i kvasten, hoppat i hösilagebalen, russelryck  x 20 , you name it, den energin skulle jag vilja ha....hihi men inte då, min kropp har gått i ide och vill inte vara med. Nä, nu väntar teet hos syster yster....tjingeling!

/Milla

Av Camilla - 8 februari 2009 20:11

Ja, så var det vinter igen. Imorse vaknade jag och va inte de piggaste som gick ur sängen, det blev lite väl sent igår kväll, galna K och B var här och det blev dans och tjoho till långt in på småtimmarna och det va inte min kropp direkt vän me....men när jag gick ut för att mata hästarna möttes jag utav massor av snö....igen, jag som sjöng "Vintern rasat ut....", de fick jag för det. Nu får jag sjunga " Åååå mitt vinterland .." istället. Jag tycker iof om att det är snö men det kan väl ändå bestämma sig...hihi.


Hästarna fick gå ut i hagen en stund innan det var dags att ge sig av ner till ridklubben för att hopptävla. Packa, packa, borsta, knoppa, lasta kusarna sen iväg. Det är lite pyssel innan vi kommer iväg, Helge var laddad och hade som vanligt svårt för att stå still, och höll på att slita ut ena framskon, ska binda fast fötterna på han får vi se om han gör likadant....=), elakt men de e ju j....igt dyrt att sko hästar nu för tiden så då behöver dom ju inte slita ut dem i förväg. Väl därnere hade tjejerna som ordnade tävlingen (vilket dom gjorde SUPER) fixat 2 boxar till mina tottar och där stod de bra. Det var många starter och det tog mer tid än väntat, tänkte mig att det skulle bli en kort tävlingsdag, jag är ju fortfarande inte kry, men det blev låång dag.


Nisse skötte sig strålande och jag fick två jättefina rundor på honom och nu är vi färdigkvalade inför fälttävlanssäsongen....tjoho, de ska bli sååå roligt och har nu planerat med V lite träning inför kommande season...kul!

Helge borde bli dressyrhäst, snacka om träben, han va jättefin de tre första hindren sen orkade han inte lyfta från marken mer....vet inte vad som hände, kanske inte jag var på topp men ändå inte likt honom. Ja, vi kan ju alla ha en dålig dag så det är inget jag hänger upp mig på, träning vidare som gäller iallafall och mer ut och hoppa banor....eller så får det bli krumilur för honom...! Det var en rolig dag iallafall och en mycket fint ordnad tävling, kul att träffa så många glada och goa människor ..=). Lottisen hade lånat min kamera och gick runt och fotade för att vi ska kunna göra ett litet reportage på BFKs hemsida =).....tjingeling!

/Milla

Av Camilla - 7 februari 2009 16:56

Viintern rasar ut bland våra....lalalala, har jag sjungit idag, för snön som föll i går är längre inte kvar, det tinar och droppar och isen är som gott borta det är slaassssk, och idag kvittrade fåglarna här på Kattryd (de gör de jämt visserligen...hihi) men idag hördes de tydligt, och det vänner, det är våååår!


Var ganska pigg i morse men nu känns det att jag hållt på hela dagen med diverse olika små projekt, skulle naturligtvis hållt mig lugn nån dag till så att kroppen kunde få återhämta sig, men jag vill inte vara still, det kryper i kroppen och jag vill greeeja. Här finns alltid massa saker man kan göra och nu inför renovering m.m så ska det planeras lite och fixas och trixas...=)

Nisse är nyfrissad inför morgondagen, en skimmel måste vara vit, kan inte vara brun, gul eller nån annan nyans, det ska vara vitt, vilket han just är nu efter några timmars slit med såpa och dyligt. Min allra bästa vän är ju torrschampot för skimmlar...jag tror iof att alla skimmelägare har detta i sin ägo, det gör UNDER =)). Helge har fått sig en duvning han också men det går mycket fortare då han är bajsbrun från födseln och behöver inte putsas på så mycket, han är original bajsbrun..hihi, han får vara det, ingen som bryr sig....jo jag såklart! Nä nu kommer det gäster snart...bäst att börja me maten....tjingeling!

/Milla

Av Camilla - 6 februari 2009 16:03

Idag är det verkligen grå grå grå....tittar man ut genom fönstret idag är det som att titta i mjölk, ser ingenting, vitt vitt vitt kanske man ska säga istället...haha. Huvet känns som det kokar och näsan är täppt, andas kan jag inte normalt heller, går med öppen mun så jag ser ut som en fågelholk. Trycket under ögonen har lagt sig lite men nu sprutar det vätska ur dem istället, ser ut som jag gråter hela tiden...ha, vill inte vara sjuk nu, ska ju tävla på söndag, nåväl Nisse har fått hoppskor på sig idag så han kanske kan göra sina rundor själv...hihi...och Helgemannen motionerar fortfarande väldigt bra själv i hagen....idag var det ben högt och lågt igen....hua tur jag inte sitter på den idag.

När jag väl tagit mig ur sängen idag gick jag en liten promiss med vovvarna nere i våran skog och där hittade de en massa kul pinnar som de skulle bära på och helst skulle de ju bära samma pinne...haha, så nu har husse fått hjälp att dra lite ris och pinnar i hans skoooog, vi hjälper dig så gärna husse...vovvoff.

Och innan vi bär pinnarna från skogen ska vi käka upp dem och vi är ett bra team och hjälps åt....kolla in bara!!!

Ikväll är det soffan som gäller för mig, jag ska nu inta lite alvedon igen...vilket jag gjort konstant i tre dagar nu, så kroppen är väl överdoserad vid det här laget.....så tjingeling!

/Milla

Av Camilla - 5 februari 2009 14:14

Idag är ingen bra dag, jag har feber och yrar mest. Det är skittråkigt att vara sjuk, ingen lust med någonting och jag ligger mest och sover hela tiden...va ska man göra när man inte ens orkar ta sig upp ur sängen. Var tvungen att gå upp lite för kroppen gör så ont när jag ligger för länge. Så nu ska jag skriva en rad eller två tills jag somnar igen....=). Hundarna tycker att matte är gööörtråkig och har busat omkring i sängen nästan hela tiden så jag blir tokig, helst ska de ju vara på mig också så jag absolut inte somnar....haha. 

Ridsport kom idag så jag kunde läsa bort någon timma, det är alltid lika kul när den tidninge dimper ner i brevlådan. Men idag är ja inte direkt stark så jag somnade ifrån den mä, då är jag väldigt dålig.....hihi...måste bli frisk till söndag, va ju jätteladdad för tävlingen i Borås, vi får väl se hur det går med detta nu då! Nä jag orkar faktiskt inte skriva mer nu, hästarna mår iallafall bra och är helnöjda med att få gå i stoora sommarhagen, finns ju gräs där =)

och en massa yta att springa runt på så motion får de ju nu när matte är krasslig....tjingeling!

/Milla

Av Camilla - 3 februari 2009 19:30

Jag undrar vart dagarna tar vägen, redan tisdag och helgen flög förbi som en formel 1 bil. Jag fattar ingenting....ha, snart är det midsommar...hihi! Hästarna är pigga som satan, och i söndags släppte vi ut dem i stora sommarhagen och gissa om det blev springa av, Helge visste inte till sig av lycka och sprang oavbrutet i en kvart, Nancy sprang en lite stund sen ställde hon sig och tittade på när han stollen for runt som ett jehu, sparkade och iiiade som han gör när han försöker sig på en brall. Sprang runt Nancy för att få igång henne igen och när inte det gick så var det Nisses tur att bli uppjagad...för springa det skulle han....helt skogstokig! Så att de skulle vila den dagen var ju inte att tänka på, de hade just motionerat sig själva...hihi!

Clara skulle inte vara sämre hon och sprang inte utan hon flög omkring, fötterna va inte många sekunder i backen och jag lyckades till och med fånga henne på bild =). Eftersom det var så jättefint väder så passade hela familjen på att ta en skogspromenad och kolla in ägorna och Magnus skulle givetvis visa vad han åstadkommit i skogen genom att fälla 9 träd och sågat upp. Vi har hyresgäster på vår tomt det förstod vi när vi plötsligt hamnade rakt i deras toalett....en stor älgtoalett. Och vem var där och skulle äta dom små bajsarna då....jodå lilla Clara som äter ALLT...och då menar jag ALLT! Numera här på Kattryd så heter det slakthuset, för det finns inte ett gosedjur eller leksak som lever numera, allt är DÖDAT och slaktat i molekyler....och vem har gjort det då...jo lilla Clara...monsterhunden =). Men ja älskar henne ändå...hihi. Selma hon framhävs som en ängel på denna gård jämfört med huliganen, men jag har ett litet svag minne av att Selma var ett odjur när hon va valp också....hihi.

Vintern håller i sig och snön ligger vit på marken, under ligger det is och det är svainhalt...bilarna åker kana på vägen och härmodagen mötte jag en bil borta i vår kurva och den kunde inte stanna så den var på väg rakt emot mig i min sida då jag svängde in på mötesplatsen, precis innan den tog i min bil svängde den till och for rakt motsatt ner i diket på andra sidan vägen. Så kan det gå när man kör fort på vår lilla isiga väg! Att rida när det är vinterland är toppen, idag galopparbetade jag och Helge på ett gärde och han fick sträcka ut sina små lurviga som han bara älskar....som om han inte fick nog i söndags...haha. Gunnel var här och red Nisse ikväll och hon var sååå jättenöjd med honom då de krumilurade lite i paddocken. Kul att den gamle hästen sköter sig när jag har så snälla vänner som kommer och rider åt mig.

Laddad nu för till helgen blir det tävling, årets första och nu ska vi försöka kvala så vi snart kan rida lite fälttävlan igen. Det är Nisse som ska få tävla igen efter några års hoppande. Men det är ju det han älskar mest, att får springa fort i terrängen....å nu längtar jag verkligen. Nu får det gärna bli våååår! Nä nu måste kusarna få lite kvällsmat....tjingeling!

/Milla

Presentation


Mitt allt...

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards